Lavatera snoeien
Lavatera bloeit op de jonge scheuten, hoe meer jonge scheuten hoe meer bloemen. Zorg voor scherp snoeigereedschap om de Lavatera te snoeien. Knip in maart alle takken terug tot ca 35 cm boven de grond. Als je boven een oog knipt, dat naar buiten wijst, zal de plant breed uitgroeien. Om de Lavatera smaller te houden, knip je boven een binnenoog. De eerste tak groeit dan naar binnen.

Top de eerste knoppen uit de jonge scheuten, zo krijg je een goed vertakte plant. Verleng de bloei door telkens de uitgebloeide bloemen weg te knippen. Lavatera begint onderaan met bloeien, de oudste uitgebloeide bloemen zitten altijd onderin.

Weten wanneer je wat kunt snoeien? Kijk in de snoeikalender.

Soorten lavatera
Deze planten snoei je op de zelfde manier:

Lavatera ‘Rosea’
Lavatera ‘Barnsley’
Lavatera ‘Ice Cool’

Leave a Reply

Your email address will not be published.